Wil je een sportschool beginnen? Denk aan deze dingen

Sporten is echt jouw passie, en je wil die passie graag met anderen delen, en je wil van je hobby je werk maken. Dan is het openen van een sportschool misschien wel wat voor jou: je kan anderen introduceren tot het sporten, en tegelijkertijd kan je de gevorderden net dat kleine beetje verder helpen. Maar voor je naar de fitnesswinkel rent om fitnessapparatuur in te slaan zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten.

  1. Het is wel een bedrijf dat je begint

Een sportschool is een bedrijf met alles erop en eraan: je zult dus een flinke investering moeten maken, en je zult alles voor je sportschool moeten geven. Een sportschool runnen is dus geen bijbaan: het wordt je leven. Je gaat je ook als een directeur op moeten gaan stellen. Als mens wil je misschien wel iedereen die wil sporten dat gratis laten doen, maar de sportschool moet overleven, en jij wil toch ook wel genoeg overhouden om eten te kunnen kopen. Een sportschool is namelijk geen eenmalige investering, je moet je pand onderhouden en regelmatig naar de fit winkels om versleten apparatuur te vervangen.

  1. Maar: houdt er vooral plezier in

Ook ondanks onze eerdere waarschuwing blijft het belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet, geen enkele baan is namelijk uit te houden als je er geen plezier in hebt. En bovendien: wie wil nou een chagrijnige sportschoolhouder. Het is jouw hobby, en het is de hobby van je klanten: kortom: iedereen die langskomt heeft wel iets gemeen. Jouw sportschool wordt dus dé plaats waar de sportliefhebbers uit jouw omgeving samenkomen, en daarmee dus ook een heel gezellig gebeuren. Dus ook al moet je een bedrijf runnen: sport af en toe eens gezellig mee met je klanten, geef je klanten tips over hoe zich nog verder kunnen verbeteren, en geef af en toe eens een groepsles. Je zult merken dat je vrij lang plezier in het werk zal kunnen houden.