Tips om fit en gezond te blijven

yoga hoorn

De meeste mensen blijven op jonge leeftijd bijna als vanzelf fit. Want er wordt meestal nog regelmatig gesport en bewogen. Maar hoe ouder iemand wordt, hoe meer diegene merkt dat de fitheid en de lenigheid uit het lijf verdwijnt. En dus moet er iets gebeuren. Wat helpt je om fit en gezond te blijven? Lees hieronder over yoga Hoorn en andere tips!

Blijven bewegen

De meest eenvoudige en voor de hand liggende tip: blijf bewegen. Zoek een activiteit die jij leuk vindt om te doen. Wat kan helpen is een maatje te vinden. Bijvoorbeeld iemand die ook zin heeft om twee keer in de week hard te lopen of naar de sportschool te gaan. Doe je het liever iets rustiger aan? Zoek dan iemand met wie je regelmatig gaat wandelen. Samen bewegen is leuker en je kan elkaar motiveren als één van de twee eens minder zin heeft. Regelmatig bewegen en gezond eten is helemaal een mooie combinatie.

 

yoga hoorn

Laat de auto eens staan

De auto is niet alleen een vervoermiddel, maar ook gemak. Hij staat voor de deur, dus gebruiken we hem. Hoe vaker je echter een alternatief neemt, zoals de fiets of de benenwagen, hoe beter dat voor je lijf is. Laat je auto dus eens wat vaker staan, en pak die extra mogelijkheid om te bewegen.

Blijf gymen

Gymnastiek is niet alleen voor schoolgaande kinderen en jongeren. Gymnastiek is juist ook heel goed voor mensen die al ietsje ouder zijn. Het houdt het lijf nog redelijk soepel en voorkomt stijfheid en blessures. Het lichaam mag best af en toe flink op de proef worden gesteld.

Doe aan yoga

Een mooie, leuke en goede manier om fit te blijven is yoga. In yoga doe je diverse oefeningen waarbij alle delen van het lichaam aan het werk worden gezet. Er zijn diverse soorten yoga, de ene wat pittiger en intensiever dan de andere. Bij yoga Hoorn kan je er kennis mee maken. Na een eerste les heb je al een aardig beeld van welke vorm yoga bij jou past. De kans is groot dat yoga Hoorn jou gaat helpen om gezonder en fitter te blijven.