Wat heb je nodig voor je eigen home gym?

Iedere krachttrainer droomt van een eigen home gym. Je hoeft niet te wachten tot je een apparaat kan gebruiken, je hoeft niet te reizen naar de sportschool en je zit niet vast aan een abonnement. Klinkt goed! Wat heb je nu precies nodig voor een goede home gym?

Een goede sportvloer

Voordat je begint met het kopen van mooie apparaten en dumbbells, is het belangrijk een goede sportvloer te hebben in de ruimte waar je de home gym maakt. Je hebt een veilige, hygiënische en duurzame basis voor het sporten vanuit huis. Zorg ervoor dat je weet hoe groot de ruimte is zodat je voldoende materiaal aanschaft voor het leggen van de sportvloer.

Budget opstellen

Het klinkt niet leuk, maar het hoort erbij. Kijk naar wat het budget is voor je home gym. Met een budget is het makkelijker een keuze te maken tussen alle spullen die je wilt aanschaffen. Op deze manier kun je ook verschillende sites vergelijken met elkaar en een lijst maken met de spullen die je wilt bestellen. Je komt dan niet met verrassingen te staan en veel hogere bedragen dan je verwacht had.

Het juiste fitnesapparatuur

De sportvloer ligt klaar, je weet hoeveel je mag besteden en nu is het tijd voor het leukste: het kiezen van fitnessapparatuur! Zorg ervoor dat je bij het kiezen van fitnessapparatuur goed kijkt naar de afmetingen van ieder apparaat. Het is natuurlijk niet handig om een toestel van 2,5m in een ruimte van 2,5 bij 2,5m te plaatsen. Haal ook alleen toestellen waarvan je zeker weet dat deze regelmatig gebruikt zullen worden.

Safety first!

Veiligheid is het allerbelangrijkst en je wilt zeker weten dat je home gym veilig is voor jezelf en anderen. In een home gym zul je vaker in je eentje trainen en als iets misgaat is er niemand die je kan helpen. Wil je een nieuwe oefening uitproberen of veel zwaarder trainen? Bouw iedere oefening langzaam op en leer alle technieken van elke oefening.