Tennis, badminton en squash

Tennis

Jullie zijn van ons gewend dat we jullie de basis principes van bekende in Nederland beoefende sporten mee geven in de vorm van een blog post. Jullie hebben geluk want er is weer een heerlijke blog post beschikbaar voor jullie sportieve volgers. Vandaag staan op het programma racketsporten. Na het lezen van het eerste stuk voel jij je Federer want dit gaat over Tennis. Daarna gaan we de Aziatische tour op en lees je een stuk over Badminton. Van het laatste deel ga je de hele zaal door en heb je gelijk zin om te gaan…. Squashen natuurlijk!

Tennis

Tennis wordt door ongeveer één miljoen Nederlanders beoefend. Tennis is de tweede georganiseerde sport van Nederland. Overal in Nederland is op fietsafstand wel een tennisbaan te vinden. Mede door school heeft bijna heel Nederland wel eens kennis gemaakt met tennis en hebben ze wel een eens een tennis racket in hun hand gehad. Op dit moment is tennis aan populariteit aan het winnen vanwege de topprestaties van Nederlands beste tennisster ooit, Kiki Bertens.

Badminton

Het nichtje van tennis. Tennis op een kleiner veld, indoor en met in plaats van een bal een veren shuttle. Oorspronkelijk is badminton ontstaan in India en door Engelse officieren geïntroduceerd in Nederland. In Nederland zijn er op het moment ongeveer 100.000 mensen lid van de badminton bond.

Squash

Het snelle indoor broertje van tennis. Veel gespeeld door oud tennissers die de vele meters op een outdoor baan niet meer kunnen maken. Kleinere rackets en een veel sneller kleiner rubber balletje. Bijna elke sporthal in Nederland heeft inmiddels een squash baan en de sport wordt door steeds meer mensen gespeeld. Squash is een racket spel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld. Bij tennis staan de spelers tegen over elkaar. Bij Squash sta je naast elkaar en sla je de bal in een gebied op de muur. Je mag niet te laag en niet hoog slaan. Squash, een leuk, spannend en super snel spel voor jong en oud.