GoPro kopen? Deze actiecamera is alleen voor durfallen

De GoPro camera gebruik je gemakkelijk onder extreme omstandigheden. Wil je sportieve activiteiten vastleggen voor de eeuwigheid, dan is GoPro voor jou gemaakt. Deze camera kan tegen een stootje en is waterdicht tot op 60 meter. Of je nou van scuba diving, skiën of surfen houdt, je maakt perfecte opnames met GoPro. Film jezelf en zie jezelf dan haarscherp terug in actie. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk een GoPro kopen.

Een magnifiek idee van een surfliefhebber
GoPro komt voort uit het Amerikaanse bedrijf Woodman Labs. De oprichter Nick Woodman wilde na een surfreis naar Australië een actiecamera op de markt brengen en daarin slaagde hij met vlag en wimpel. Waaghalzen die van extreme sporten houden, kunnen hun eigen prestaties nu talloze malen opnieuw bekijken en nauwkeurig bestuderen. Maar niet alleen bergbeklimmers en paragliders zijn enthousiast, deze betaalbare actioncam is tevens populair bij muzikanten en kunstenaars. Er zijn zelfs drones voor deze camera beschikbaar. De Karma is de eigen drone van GoPro.

Eenvoudig te hanteren
Wees niet bevreesd als je niet zo technisch bent. De actiecamera van GoPro is niet moeilijk in gebruik. Monteren is zelfs makkelijk en om het nog makkelijker te maken verkoopt GoPro ook twee software applicaties. De GoPro studio is bedoeld om je beeldmateriaal te bewerken en met de GoPro app kan je van een afstand opnames maken middels je smartphone of laptop. Nog een leuke bijkomstigheid is dat je toegang hebt tot de GoPro foto van de dag.

 

Diverse camera’s op de markt

GoPro biedt de populaire ‘HERO Line’, dit zijn verschillende soorten camera’s. De eerste actiecamera verscheen in 2009 en nu kan je al kiezen voor onder meer de HERO2, HERO3, HERO3+ Silver en HERO4 Silver of Black editie. Hierbij zijn er accessoires voor nog betere video-opnames verkrijgbaar, evenals externe microfoons, accumateriaal, duikfilters en kabels om de camera aan de televisie te koppelen. Je hoeft niet lang te zoeken naar deze actiecamera’s en bijbehorende benodigdheden. GoPro kopen? Producten van GoPro vind je bij retailers en groothandels, zoals Bol.com, Mediamarkt en Wehkamp.

 

Camera op maat kopen

Door het enorme aanbod van GoPro zie je wellicht geen camera meer. Wie wat minder waarde hecht aan de kwaliteit kan beginnen met een goedkoop model. Prijzen variëren van ongeveer €130 tot €480. Voor de professionals die een aardig budget tot hun beschikking hebben, is de HERO4 Silver of Black editie uitermate geschikt. Maar de kroonjuweel van GoPro is de HERO5. Dit nieuwste model biedt de beste beeldkwaliteit. Geavanceerder kan niet.