Yoga beoefenen na een operatie?

Wat is een zorghotel?

Wanneer je tijdelijke hulp nodig hebt, na een operatie, of als je verzwakt bent door een zware chemokuur of als je jouw conditie wilt verbeteren ter voorbereiding van een zware operatie. Het is na een operatie niet verstandig om meteen intensief te gaan sporten. In een zorghotel kun je revalideren en onder begeleiding weer activiteiten ondernemen waaronder yoga. Door heel Nederland zijn verschillende zorghotels te vinden. 

Waarom kiezen voor een zorghotel?

Veel ziekenhuizen zijn aan het besparen, hiervoor verkorten ze de verblijfsduur van patiënten steeds meer. Na de diagnose en behandelingsduur worden patiënten al gauw ontslagen uit het ziekenhuis. Een zorghotel is de perfecte oplossing als de thuissituatie niet ideaal is om te herstellen is. In een zorghotel beschik je altijd over de benodigde zorg, heb je een aangename en rustige omgeving om te herstellen. Ook kun je vaak, ook onder begeleiding, erop uit om de omgeving of andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Wat voor zorg bieden ze je in een zorghotel?

Dag en nacht zijn verpleegkundigen aanwezig. Ze bieden de nodige zorg als je revalideert of herstelt. Vaak kun je in een zorghotel ook rekenen op fysiotherapie en ergotherapie. Het is ook belangrijk om van tevoren te informeren over wat voor zorg en behandelingen je kunt verwachten in het zorghotel.

Ook bij www.zorghoteldekim.nl worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan activiteiten in de fitnessruimte, bijvoorbeeld meditatie- of een yogales. Maar ook voor creatieve workshops kun je hier terecht na je operatie.

Wat kost het verblijf?

Meestal kost een kamer tussen de 100 en 200 euro voor een nacht. Dit bedrag is afhankelijk van je verzekering. Ook krijg je voor verblijf niet altijd een vergoeding, maar voor de zorg vaak wel. Als je een indicatie voor Eerstelijns verblijf (ELV) hebt, dan kan het verblijf worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij betaal je wel een eigen risico.

Een ELV wordt gesteld door je huisarts, specialist ouderengeneeskundige of een medisch specialist in het ziekenhuis.