Wat heb je nodig voor zaalhockey

zaalhockeysticks

De meeste mensen zullen bij het woord hockey denken aan veldhockey. Toch is er ook een variant van veldhockey namelijk zaalhockey. De laatste jaren is zaalhockey steeds populairder geworden. Veel sporters beoefenen beide varianten van hockey, maar er zijn ook sporters die bewust voor zaalhockey kiezen. Dat kan zijn omdat ze liever binnen sporten, maar ook omdat ze zaalhockey dynamischer vinden.

De verschillen

Er zijn een aantal verschillen tussen veldhockey en zaalhockey. In de zaal is het speelveld kleiner, net als de goal. Op het veld speel je hockey met 11 spelers terwijl je in de zaal een team hebt van 6 spelers.

De wedstrijdduur is ook anders, op het veld kun je je twee keer 35 minuten uitleven (met tussendoor 5 minuten pauze) In de zaal speel je maximaal 2 keer 30 minuten, uiteraard ook met een pauze.

De spelregels zijn bij de beide varianten van hockey niet hetzelfde.

Tenslotte heb je voor zaalhockey een andere uitrusting nodig dan voor veldhockey. Hier gaan we nu verder op in, zodat je met de perfecte spullen aan de slag kunt in de zaal.

zaalhockeysticks

De uitrusting

Zaalhockeystick het is niet verplicht om met een zaalhockeysticks te spelen, maar het wordt wel aangeraden omdat deze stick zorgt voor meer wendbaarheid. Deze sticks zijn meestal gemaakt van hout, lichter dan een stick voor op het veld en ook minder dik.

De bal net als bij de zaalhockeystick is er geen verplichting om met een andere bal te spelen, toch wordt dit wel geadviseerd. Deze bal is lichter en zorgt voor meer speelplezier.

De uitrusting de club zorgt voor wedstrijdkleding, zorg zelf voor passende kleding tijdens de training zoals een T-shirt, korte broek of rok en sokken. Omdat je indoor speelt, is dunne kleding aan te bevelen. Je hebt ook scheenbeschermers nodig en een bitje om je gebit te beschermen.

Handschoenen  bescherm je handen met een speciale handschoen.

‘Oh ja’…nog een laatste tip, zorg voor enthousiaste toeschouwers die je aanmoedigen tijdens de wedstrijd, zo heb je nog meer plezier tijdens het sporten!