Tips om gezonder te leven

Waarschijnlijk hebben we ons allemaal wel eens voorgenomen om af te vallen. Of in ieder geval om meer te eten en te bewegen. Toch blijkt dit in de praktijk nét even wat lastiger te zijn en is het soms lastig om dit patroon vast te houden. Hoewel je er misschien tegenop kijkt, is het helemaal niet zo moeilijk om fitter te worden en gezonder te gaan leven. Hoe je dit doet, vertellen wij je graag!

Bewegen

Dit heb je waarschijnlijk al vaak genoeg voorbij horen komen, maar het blijft gewoon ontzettend belangrijk: voldoende bewegen! De algemene richtlijn is om 30 minuten per dag te bewegen. Of je nu vaker de trap pakt of de fiets, het is allemaal goed. Wil je echt veel afvallen? Dan zul je toch echt aan de bak moeten gaan met cardio. Dit kun je doen door buiten te gaan hardlopen of mee te doen aan een bootcamp waarbij interval training centraal staat. Boek bijvoorbeeld een outdoor proefles bij Switch the Gym. Zo kun je samen met anderen fit worden en krijg je professionele begeleiding. Naast cardio is het ook erg goed om je lichaam sterker te maken door middel van krachttraining. Koop bijvoorbeeld een paar gewichtjes en ga thuis aan de slag met wat oefeningen.

Voeding

Naast bewegen, is ook voeding erg belangrijk. Ze zeggen dat je je figuur voor 80% uit voeding haalt en de overige 20% uit sport. Het is dus goed om jezelf hier van bewust te zijn. Haal zoveel mogelijk gezonde producten in huis. Dit betekent meer groente en fruit en minder bewerkte producten met suikers en veel koolhydraten. Natuurlijk mag je best genieten van een pastaatje, maar kies dan bijvoorbeeld de volkoren variant. Verder kun je tussendoortjes zoals snoep en koekjes vervangen door yoghurt of fruit.