Struggle je met je gezondheid? Een coach helpt je er bovenop

Gezond zijn en blijven is ontzettend belangrijk, maar wat als je dat niet meer bent? Heb je bijvoorbeeld last van obesitas, diabetes of een andere ziekte? Dan kan het vinden van een goede hulp moeilijk zijn. Een gezondheidscoach kan in zulke situaties vaak van groot belang zijn. In deze blog geven we je vijf tips voor als je een gezondheidscoach zoekt.

Kijk naar de specialiteit van de coach

Net zoals dat bij artsen het geval is, zijn er ook verschillende specialisaties mogelijk bij gezondheidscoaches. Voordat je een coach kiest, is het belangrijk om te kijken welke specialiteit het beste past bij jouw situatie. Zo zijn er coaches die zich met name richten op het verbeteren van eetgewoontes, terwijl anderen zich richten op lichamelijke activiteit.

Check of de coach gecertificeerd is

Het kan zijn dat je meerdere gezondheidscoaches op het oog hebt. Maar hoe weet je nou welke coach je dient te kiezen? Om te zien of een coach professioneel is, is het belangrijk om te kijken of hij/zij gecertificeerd is. Een coach die gecertificeerd is, heeft namelijk een opleiding afgerond en heeft de kennis en vaardigheden om jou te helpen met je gezondheid. Of de coach de certificaten heeft die voor jou belangrijk zijn, zie je vaak op zijn of haar website.

Check de werkwijze van de coach

Elke coach heeft zijn eigen werkwijze. Zo werken sommige coaches individueel en andere weer in groepsverband. Daarnaast kan de werkwijze van de coach ook nog eens verschillen per specialiteit. Zo kan een coach die zich richt op lichamelijke activiteit bijvoorbeeld werken met een persoonlijk trainingsplan. Het is belangrijk om vooraf te kijken welke werkwijze het beste bij jou past.

Vraag naar hun ervaring

De beste manier om te ontdekken of een gezondheidscoach goed werk levert, is door ervaringen van eerdere klanten te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld reviews of referenties opzoeken. Ook kun je aan vrienden of familie vragen of zij iemand kennen die ervaring heeft met een bepaalde coach.

Kies een coach waarbij jij je op je gemak voelt

Tot slot is het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij de gekozen coach. Als je je niet op je gemak voelt, wordt het namelijk lastiger om open te zijn over je gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om ook naar je onderbuikgevoel te luisteren.

Samenvatting

Een gezondheidscoach kan van groot belang zijn als je gezondheidsproblemen hebt. Zo'n coach kan je helpen met het verbeteren van je levensstijl en kan je advies geven op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. Om een goede coach te vinden, is het belangrijk om te kijken naar de specialiteit van de coach, te checken of deze gecertificeerd is, de werkwijze van de coach te onderzoeken, ervaringen van eerdere klanten te bekijken en een coach te kiezen waarbij jij je op je gemak voelt. Hopelijk helpen onze vijf tips jou bij het vinden van een goede gezondheidscoach.

Bron: Marjolein Izeboud