Pasfoto laten maken

Tegenwoordig als wij een pasfoto laten maken, moeten wij voldoen aan bepaalde eisen. Tenminste als het voor iets officieels is, zoals een rijbewijs of paspoort. Dit is wettelijk verplicht. De afbeelding moet dan van hoge kwaliteit zijn. In het gezicht mag er geen schaduw zichtbaar zijn en het moet een lichte achtergrond hebben. De oren moeten ook zichtbaar zijn en de schouders recht staan. Niet iedereen kan dan ook zo een afbeelding maken. Dit moet gebeuren met goede apparatuur en deskundige medewerkers die precies weten wat de eisen zijn. Anders sta jij dadelijk bij het gemeentehuis en wordt jij weer terug gestuurd omdat het plaatje niet goed is.

Nieuw sportabonnement

Zelf heb ik de pasfoto laten maken voor mijn sportabonnement. Hier had je eigenlijk geen officiële afdruk voor nodig, maar mijn paspoort liep ook binnenkort af. Dan had ik het alvast in huis. Op de sportschool kunnen zij dan zien of ik wel lid ben van de sportschool en of er dan niemand anders dan mij naar binnen gaat met de pas. Het bedrijf waar ik de afdruk heb laten schieten heet: Ringfoto Doornbos te Lelystad. De medewerkers hebben de expertise op het gebied van de officiële eisen. Dat kan jij ook wel merken, de medewerker vertelde precies welke houding ik moest aannemen.