Oordopjes bluetooth, de voordelen op een rijtje.

Waren vroegen alles oordopjes standaard met snoer. Tegenwoordig hebben veel oordopjes standaard bluetooth en geen snoer meer. De eerste oordopjes bluetooth hadden nog wel eens moeite met verbinden met je smartphone, maar dat is verleden tijd met de oortjes van nu. De draadloze oordopjes doen niet onder qua kwaliteit voor de dopjes met snoer. Het kan een handige investering zijn die je veel luisterplezier oplevert. Wil je weten waarom je voor bluetooth oortjes wil kiezen? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Bewegingsvrijheid oordopjes bluetooth

Met draadloze oordopjes heb je optimale bewegingsvrijheid. Dat is handig tijdens het sporten, lopen, fietsen, en meer. Wat je ook doet je kunt het gewoon blijven doen met je draadloze oortjes, als je maar zorgt dat ze niet nat worden. Zwemmen wordt wat lastig. Je kunt ze ook gebruiken tijdens het rijden, een slimme functie die een hoge boete voorkomt. Als je veel belt is het handig om te kijken naar oortjes met drukbediening zodat je makkelijk de telefoon kunt aannemen en weer ophangen. Met deze oortjes raak je nooit meer verstrengeld in een snoer en kun je bewegen zoveel als je wilt.

Luisteren vanaf al je bluetooth apparaten

Bijkomend voordeel van oordopjes bluetooth is dat je ze niet alleen met je smartphone kunt verbinden maar met al je apparaten met bluetooth. Dus ook met je tablet, computer en je smart tv. Zo kun jij overal ongestoord luisteren naar muziek en films kijken zonder dat je anderen geluidsoverlast bezorgd.

Hip en trendy oordopjes bluetooth

Met de nieuwe draadloze oortjes maak jij een statement. Het design van veel oortjes is stijlvol en hip. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Van in-ear tot earbuds. In-ears gaan je gehoorgang in om de geluidsbeleving te optimaliseren. Earbuds blijven alleen in het buitenste van je oor zitten zonder de gehoorgang in te gaan. Sommige oordopjes zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet, anderen gaan nog om je oor heen. Je bepaalt zelf welk design bij jou past.

Draagcomfort

Oordopjes bluetooth dragen prettiger dan oortjes met een snoer, alleen al omdat er niet een draadje aan je trekt. Je hebt de ruimte om te bewegen zonder vast te blijven hangen aan het snoer. Daarnaast zijn er zo veel verschillende dopjes op de markt dat er altijd wel een dopje is dat perfect past in jouw oor. Het is wel handig om de oortjes te passen. Als je een grote oorschelp hebt heb je een ander oortje nodig dan iemand met een kleine oorschelp. Let er op dat de oordopjes goed blijven zitten, dat het geluid goed in je oor terecht komt en dat ze ook na een tijdje nog fijn aanvoelen in je oor en niet gaan irriteren.

Kwaliteit oordopjes bluetooth

De kwaliteit van draadloze oortjes is net zo goed als die zonder. Zelfs voor een paar tientjes hebben oordopjes bluetooth functionaliteiten. Met meer budget kun je de functionaliteit uitbreiden en de kwaliteit.