Moai gaat voor een geavanceerd design

Lefkas

In Nederland is Moai een bekend merk dat supboards produceert en in relatief korte tijd is uitgegroeid tot een bekend merk. De missie van het merk is om kwalitatieve producten te produceren met een geavanceerd design, betaalbaar en voor de recreanten. 

De geschiedenis van Moai

Inn Polynesië is de sport suppen op zichzelf uitgevonden en dit merk laat zich dan ook vanuit die invalshoek inspireren. De merknaam is ontstaan uit de monolithische menselijke beelden, oftewel de “moai’s” welke gemaakt werden door de bewoners van Paaseiland. Tijdens de Polynesische avonturen werden er beelden meegenomen en met speciale (sup)boards werden deze avonturiers geëerd. 

Moai support goede doelen

Bij elke aanschaf die gedaan wordt van een Moai product wordt er een deel gedoneerd aan goede doelen. Met Waves 4 Changes werken zij samen aan een betere toekomst voor de kinderen in Afrika, die geraakt worden door armoede en geweld. Eigenlijk help je dus met jouw aankoop bij dit merk de wereld een beetje te verbeteren. 

De collectie heeft een upgrade gehad, maar heeft nog steeds haar basics

Met de nieuwe collectie hebben de supboards van Moai een upgrade gehad op het gebied van kwaliteit. Met de vervanging van de peddel van aluminium naar glasvezel is een enorme stap gemaakt in verduurzaming van de producten. Daarbij is het voordeel van een glasvezel peddel dat deze lichter is en meer comfort biedt tijdens het gebruik. 

Daarnaast houdt dit merk zich nog steeds bezig met haar basic boards, zoals de allround classic boards die al in 2020 is geïntroduceerd. De Moai 9’5 is een zeer wendbaar board, terwijl deze nog steeds tot 110 kg belasting kan hebben maar ook dunner is geworden door de upgrade. Toch blijft de Moai 10’6 de meest bekende en verkochte variant omdat deze de meeste mogelijkheden in gebruik heeft, waaronder ook kajakken. Als je voor de snelste variant wil gaan dan is de Moai 14’ de beste keuze. Dit relatief nieuwe supboard is een race-uitvoering door zijn lange en smalle uiterlijk. Hij glijdt perfect door het water waardoor je zowel lange afstanden kunt suppen als hoge snelheden kan bereiken. 

Vrijwel alle supboards van dit merk zijn betaalbaar en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn altijd prijsklassen binnen een collectie, maar bij dit merk zitten daar geen grote verschillen in omdat een van haar missies is dat zij betaalbaar zijn voor recreanten. 

Ontdek de speciale fusion technologie van Moai

Vrijwel elk type board van Moai heeft hetzelfde design en bijzonder gekke kleurtjes en prints zal je bij hun niet treffen. Maar de fusion technologie is bij dit merk wel uniek. Het is een technologie waarbij de lagen pvc niet direct op elkaar worden gelijmd, maar ze worden gelamineerd. Dit maakt dat de supboards licht, stijf maar ook robuust zijn en dit verbetert hun duurzaamheid. Op dit moment heeft geen enkel ander merk deze techniek toepast op haar supboards. Dit maakt dit merk Moai daarom uniek in combinatie met haar brede schouders voor een verbetering op de wereld door haar samenwerking met Waves 4 Changes.