Het grote groene Griekse eiland

Lefkas

Een van de meest groene Griekse eilanden is het eiland Lefkas. Het eiland ligt in de Ionische Zee, maar is ook via een brug verbonden met het vaste land. Op Lefkas vind je eigenlijk alles. Je vindt er een paar van de mooiste stranden van Griekenland, kunt er goed aan watersporten doen en in het binnenland vind je nog de oude Griekse tradities en bevolking. De hoofdstad van het eiland Lefkada of Lefkas-stad ligt ten noorden van het eiland. Het is een gezellige stad met een drukke jachthaven. Je vindt hier vele restaurants, terrasjes, maar ook clubs en bars. Ook zijn er vele winkels te vinden in het bruisende centrum.

Parelwitte stranden met kraakhelder water

Zoals gezegd vind je een paar van Griekenlands’ mooiste stranden op Lefkas. Deze vind je vooral aan de westkant van het eiland. Aan de oostkant liggen mooie badplaatsen, maar de stranden zijn hier niet zo mooi als aan de westkant van het eiland. Ook zeilers, kite- en windsurfers kunnen goed vertoeven op Lefkas. Er is een bijna altijd aanwezige valwind die het makkelijk maakt zeilsporten te beoefenen. De meest bekende badplaats is Nidri, deze plaats is bij zeilers erg populair, de haven ligt dan ook altijd vol met zeilboten. Vanuit dit stadje gaat er een wandelpad naar de bekende Nidri watervallen, deze moet je zeker bezoeken. Let er wel op dat het wandelpad een pittige route van 2 kilometer is. 

Lefkas

Authentiek Grieks in de bergen

Wie opzoek is naar Authentiek Grieks moet het binnenland van Lefkas in. Hier ga je nog de herders met kudde schapen over de dunne bergweggetjes zien passeren en oude vrouwen met traditionele kledij die vaak veel te veel spullen de berg op aan het slepen zijn. Het lijkt haast wel alsof in de bergen de tijd stil is blijven staan. Dit is ook het leuke aan Lefkas. Als je vanaf de kust landinwaarts trekt lijkt het wel alsof je in een ander land terecht gekomen bent. Je vindt af en toe een klein bergdorpje met, als je geluk hebt, een klein restaurantje. Het is wel aan te raden dat als je zo’n restaurantje vindt, je hier iets eet, hier zul je de echte Griekse keuken proeven.