De beste sportsupplementen voor beginners

personal-trainers

Indien je nog niet zo lang sport en pas net of juist nog niet supplementen gebruikt, dan weet je wellicht niet goed waar je moet beginnen. Bepaalde sportsupplementen worden namelijk pas aangeraden wanneer je al lang sport en ervaring hebt met supplementen. Lees hier wat de beste sportsupplementen zijn als beginnende sporter of beginnende gebruiker van supplementen.

Sportsupplementen voor beginners
De volgende sportsupplementen worden aangeraden als je net begint met het gebruiken van supplementen: 

Whey eiwitshake
BCAA
Vitamines en mineralen
Visolie

Whey eiwitshake
Eiwitshakes worden gebruikt door zowel beginners als gevorderden. De reden hiervoor is omdat eiwitshakes een belangrijke bron van eiwitten zijn die essentieel zijn voor een goede spierherstel en spieropbouw. Iedereen kan hiermee beginnen; je hoeft geen gevorderde sporter te zijn. Eiwitshakes worden door sommigen namelijk ook gewoon gebruikt omdat ze een snelle bron van eiwitten zijn. Voor spierherstel en spieropbouw is het dus belangrijk dat de eiwitten in een eiwitshake snel worden opgenomen.

BCAA
BCAA’s zijn aminozuren die van groot belang zijn voor spierherstel. Je zult ook minder last hebben van spierpijn, wat voor een sporter natuurlijk heel belangrijk is. Verder voorkom je niet alleen spierafbraak, maar wordt spieropbouw ook gestimuleerd! Dit is waarom BCAA’s een van de sportsupplementen zijn waar beginners vaak voor kiezen.
Vitamines en mineralen
Het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen is, door de vele gezondheidsvoordelen, voor iedereen belangrijk. Omdat je tijdens het sporten echter vitamines en mineralen afbreekt, kan je als sporter veel baat hebben bij het aanvoeren van extra vitamines en mineralen. Dat kun je doen door vitamine en mineralen supplementen te gebruiken.

Visolie
Tenslotte is visolie zeer nuttig als je een beginnende sporter bent. Visolie is namelijk goed voor je hart, wat voor sporters belangrijk is. Daarnaast heeft visolie ook een positieve effect op je hersenen (als bouwsteen en voor de hersenfunctie), wat voor het mentale aspect van sporten van groot belang is. Een belangrijk onderdeel van je sportprestaties is namelijk ook hoe sterk je mentaal bent. Als sportsupplement is visolie dus zeker geschikt.