Bokshandschoenen kopen: welke opties zijn er?

Bokshandschoenen

Boksen is een uitdagende en leuke sport, maar ook een gevaarlijke sport. Daarom is het goed om de beste bokshandschoenen uit te zoeken voor je met deze sport aan de gang gaat. Daarnaast is het goed om regelmatig de handschoenen te vervangen als je ze veel gebruikt. Want bokshandschoenen kunnen ook slijten. Benieuwd welke handschoenen je uit kunt kiezen en welke voor jou zijn? Dat ontdek je hier.

Bokshandschoenen

Onderscheid in soorten

Net als met ieder ander product zijn er natuurlijk verschillende soorten bokshandschoenen om uit te kiezen. Ze verschillen doorgaans op de volgende punten:

  • de maat
  • het merk
  • het geslacht
  • kleur en ontwerp

De maten van handschoenen

Weet jij welke maat je hebt als het om handschoenen gaat? Waarschijnlijk niet, en gek is dat ook niet. Want handschoenen zijn zeer specifieke producten die je helemaal niet zoveel koopt. Als je bijvoorbeeld winterhandschoenen haalt in een normale winkel dan zijn deze vaak allemaal in één maat of er zijn slechts een paar maten om uit te kiezen. Als het om bokshandschoenen gaat dan zijn er maar liefst tien gangbare maten. Heb je geen idee welke maat voor jou is? Dan kun je bij een specialistische sportwinkel je handen laten opmeten. Veel ervaren winkelmedewerkers kunnen je hier wel bij helpen.

Het geslacht

Er zijn bokshandschoenen speciaal voor mannen maar er zijn ook modellen speciaal voor vrouwen. Vaak zit dit hem in de maat en eventueel het ontwerp. Er zijn namelijk ook versies voor kinderen. Deze hebben vaak een wat leuker ontwerp met wellicht meer kleuren. Dat is iets waar jonge kinderen vaak nog veel waarde aan hechten. En ook zij kunnen al beginnen met boksen als ze daar behoefte aan hebben! Je kunt de technieken al van jongs af aan leren zonder echt te vechten met elkaar. Boksen is namelijk veel meer dan er maar gewoon op los meppen.