Aquafinesse: wat is het en wat doet het?

Waterbehandeling

Aquafinesse is een ideaal product voor waterbehandeling. Iedereen met een eigen zwembad weet dat je altijd moet zorgen dat de kwaliteit van het water goed is. Doe je dat niet dan wordt het water vies en troebel. Dat zwemt niet zo fijn en het is bovendien ook nog eens ongezond. In vies water hebben bacteriën vrij spel. Dit kan huidklachten zoals jeuk en uitslag veroorzaken en als je vies water binnen krijgt kunnen de problemen nog veel groter zijn. Kortom, als je eigenaar of beheerder van een zwembad bent, dan zorg je dat de kwaliteit van het water goed is.

Aquafinesse

Aquafinesse is het alternatief voor chloor

Er zijn diverse producten voor de behandeling van zwembadwater op de markt. Een veelgebruikt product is chloor. Chloor zorgt er voor dat de bacteriën in het water gedood worden en dat het water helder en schoon blijft. Chloor werkt alleen als de ph waarde van het water goed is. En ook hiervoor zijn weer middeltjes op de markt. Sommige zwemmers krijgen echter last van het chloor. Rode ogen of irritaties aan de huid. Daarom wordt er steeds meer gezocht naar een alternatief voor chloor. Aquafinesse is zo’n alternatief. Met dit product hoef je eigenlijk helemaal geen chloor meer te gebruiken. Al raden sommige dealers wel aan om er toch nog een kleine concentratie naast de gebruiken om de werking echt te garanderen. Maar dit zijn slechts kleine concentraties waardoor echt het verschil gemaakt kan worden.

Zwembad

Verkooppunten

Aquafinesse is op diverse plekken te koop, bijvoorbeeld online in de webshop van Bodyfit. Bodyfit is een bekende speler in de wellnessmarkt. Zij leveren en bouwen bijvoorbeeld ook zwembaden. Dealer van bekende merken zoals Starline maar zij bouwen ook in opdracht. Zij kunnen je ook adviseren welke producten op het gebied van waterbehandeling voor jou het beste geschikt zijn.